Bijna gratis SSL-certificaat voor je website

Bijna gratis SSL-certificaat voor je website

Het is vanaf nu mogelijk om voor slechts €7,99 (excl. btw) per jaar een SSL certificaat voor je website te krijgen. Tot voor kort was dit €35 (excl. btw). Er is dus eigenlijk geen reden meer om deze niet te gaan gebruiken. Naast de jaarlijkse kosten reken ik eenmalig €15 (excl. btw) om het certificaat te installeren en om je website aan te passen zodat er een groen slotje verschijnt in de browser naast je domeinnaam. Het aanbod geldt alleen voor websites gehost bij sierink-WP.

Waarom een SSL-certificaat gebruiken?

1. Betrouwbare uitstraling
Naast beveiliging van gegevens, kom je met een SSL-certificaat betrouwbaar over op jouw klanten en bezoekers, wat zeker bij webwinkels voor meer bestellingen kan zorgen.

2. Hoger in Google met SSL
Sinds 2015 nemen Google en Bing beveiligde verbindingen mee als criterium voor het bepalen van jouw positie in Google. Doordat Google veiligheid hoog in het vaandel heeft staan en zij willen werken aan een veiliger internet, ‘belonen’ zij websites en webwinkels met een beveiligde verbinding. Aangezien veel van je concurrenten ook overstappen op SSL is het belangrijk om ‘bij te blijven’.

3. Beveiligen van gegevens
Een belangrijke reden is het beveiligen van gegevens van jouw bezoekers. Je wilt natuurlijk niet dat persoonlijke gegevens of informatie door anderen kan worden ingezien. Ook garandeer je met een SSL-verbinding jouw identiteit. Zo weet jouw bezoeker dat ze ook echt op de juiste website zitten.

4. Wettelijke verplichting
Vanuit de Wet Bescherming Persoonsgegevens is er een verplichting om informatie via een beveiligde verbinding te versturen. SSL is op dit moment de enige methode die breed ondersteund wordt. Hierdoor wordt een SSL-certificaat, zeker voor webwinkels, min of meer verplicht. Boetes voor het niet naleven van deze wet kunnen oplopen tot 4500 euro, waardoor het gebruik van een SSL verbinding, zeker voor webwinkels, een zeer goede reden is.

Heb je vragen over een SSL-certificaat, neem dan even contact op via 0252-798012 of info@sierink-wp.nl.

Sluit Menu