Geen updates meer voor Windows 7 en 8 computers met recente processors

Geen updates meer voor Windows 7 en 8 computers met recente processors

Microsoft ondersteunt binnenkort Windows 7 niet meer voor mensen met een ‘moderne’ computer. Heeft je computer een processor uit een van de recente series, dan krijgt jouw Windows 7 geen updates meer. Je krijgt dan de melding op het scherm zoals is weergegeven in bijgaande afbeelding. Voor oudere generaties processoren verandert er niets: Windows 7 krijgt tot 14 januari 2020 gewoon updates en voor Windows 8.1 is deze datum 10 januari 2023.

De nieuwe regels zijn van toepassing op alle zesde generatie Intel-processors en toekomstige series. Hieronder vallen dus onder andere de Skylake-processors. Voor AMD gaat het om processors in de Bristol Ridge-serie. Computers voorzien van deze processors moeten dus van Windows 10 zijn voorzien om updates van Microsoft te verkrijgen. Voorlopig krijgen de van toepassing zijn de systemen voorlopig nog wel beveiligingsupdates.

Microsoft hoopt door dit beleid dat zoveel mogelijk gebruikers overstappen naar Windows 10, en heeft om deze reden een upgrade vanaf Windows 7 of 8.1 gratis gemaakt. Vaak is er voor deze nieuwere computers ook eigenlijk geen reden om niet te upgraden naar Windows 10. Over het algemeen werkt Windows 10 snel en goed.

Sluit Menu