limiteer internet toegang

Beperk het internet/smartphone/tablet gebruik van je kind

Tegenwoordig hebben bijna alle kinderen vanaf groep 7 of 8 op de basisschool een smartphone of tablet. Of anders krijgen ze zodra ze naar het voortgezet onderwijs gaan een laptop of tablet via de school. Niet alle kinderen zijn in staat hier gedoseerd mee om te gaan. Kinderen kunnen soms tot ’s avonds heel laat nog actief zijn on internet/social media. Of i.p.v. huiswerk maken worden er hele middagen besteed aan het kijken van Youtube filmpjes.

Voor ouders is het lastig om hier continue op te moeten letten. Natuurlijk kun (en moet) je regels stellen, maar de handhaving hiervan is niet altijd eenvoudig. Als hulpmiddel hierbij is er nu een apparaatje op de markt wat je thuis aan de router van je netwerk koppelt. Via een webpagina beheer je dan voor elk device welke gebruik maakt van het netwerk de toegang. Elk device is apart in te stellen per uur en per dag van de week. Devices kunnen ook per groep beheerd worden.

De toegang tot het internet is daarna eenvoudig te regelen. Er zijn voorgedefinieerde instellingen voor socialmedia, youtube en andere websites/netwerken. Maar de toegang tot het internet of bepaalde websites is ook met een paar muisklikken eenvoudig handmatig in te stellen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op.

Deel dit bericht .....

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
Scroll naar top