webdesign voor 'responsive' websites

Webdesign? Door middel van een website kunt u laagdrempelig communiceren met de ‘buitenwereld’. De website is uw visitekaartje en u kunt deze de juiste uitstraling en herkenbaarheid meegeven. U kunt geïnteresseerden en (aanstaande) klanten of leden van informatie voorzien en eventueel op de hoogte houden door middel van bijvoorbeeld foto’s, nieuwsberichten of social-media integratie. U vergroot hiermee uw naamsbekendheid.

Wilt u een eenvoudige website of toch een website met wat meer functies? Of heeft u al een website en wilt u die aanpassen? We gaan samen in gesprek over  uw wensen en de mogelijkheden. Ik maak vooral websites met behulp van WordPress, het meest gebruikte CMS (Content Management Systeem). Websites gemaakt met WordPress kunnen vrij eenvoudig inhoudelijk aangepast worden. Dit kunt u zelf doen, maar vanzelfsprekend kan ik dat ook voor u verzorgen.

responsive

Bezoekers stellen steeds hogere eisen aan een website. Door het veelvuldig gebruik van tablets en smartphones is het steeds belangrijker dat uw website ook op deze devices goed leesbaar is. Snelle laadtijden, goed leesbare teksten en grote knoppen helpen hierbij. Ik maak uitsluitend ‘responsive’ websites. Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid. Doordat de website zich aanpast aan het scherm waarmee hij wordt bekeken krijgt de bezoeker de optimale weergave voor de beste gebruikerservaring. Uw website is dus ook op smartphones en tablets zoals o.a. de Ipad goed te bekijken en te lezen.

Ik besteed veel aandacht aan zoekmachine optimalisatie zodat uw website goed gevonden kan worden en u daarmee nieuwe klanten aantrekt.

webdesign voor goed vindbare websites

seo

Het is natuurlijk belangrijk dat uw website goed gevonden kan worden op het internet. Dit vergroot uw naamsbekendheid en levert nieuwe bezoekers (en potentiële klanten) op. Google en de andere zoekmachines geven de voorkeur aan responsive websites, deze komen hoger in de zoekresultaten te staan. Naast een responsive website, zijn er vele andere criteria welke bepalen hoe hoog uw website scoort in de zoekresultaten. Deze criteria veranderen regelmatig, het is dus zaak om ook in dit opzicht uw website te onderhouden. 

Sierink-WP zorgt ervoor dat uw website geoptimaliseerd wordt en zo hoog mogelijk in de zoekresultaten gepresenteerd zal worden. Dit noemt men ook wel SEO (Search Engine Optimization). Bij het uitgebreide onderhoudspakket wordt de ‘SEO score’ van uw website blijvend in de gaten gehouden en indien nodig wordt in overleg uw website aangepast.

hoe ga ik te werk

Na het eerste contact, maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

In dit gesprek komen de volgende zaken aan de orde:

 • Wat wilt u precies? Wie gaan uw website bezoeken? Wat wilt u er mee bereiken?
 • Is er een logo?
 • Layout, menu-indeling en kleuren van de website
 • Teksten en foto’s voor de website
 • Is er al een domeinnaam geregistreerd en webhosting? Beide kan ik voor u verzorgen.
 • Welke extra functionaliteiten zijn gewenst? Zoals bv een nieuwsbrief, recensies, social media integratie enz.
 • Wanneer moet de website online zijn? – Planning

Na dit gesprek maak ik één of meerdere ontwerpen, afgestemd op uw wensen. Als we het eens zijn over de layout, dan ga ik verder met het bouwen van de website. Er wordt een tijdelijk domein gemaakt waarop u de bouw van de website live kunt volgen. Mochten daar nog wensen uit voortkomen dan kunt u die aangeven en zullen we in overleg aanpassingen doen tot u tevreden bent met het resultaat. Beschikbare teksten worden meegenomen tijdens de bouw zodat u een goed beeld krijgt van uw website. 

Als de website klaar is, zal ik u uitleggen hoe de website up to date is te houden, u bent dan in staat om zelf teksten, foto’s e.d. toe te voegen of te wijzigen. Desgewenst kan ik de website ook voor u aanpassen of bijhouden.

U kunt zelf kiezen of u ook email via uw domeinnaam wilt (denk b.v. aan een emailadres als info@domeinnaam.nl). Deze mailboxen worden dan ook aangemaakt. Wilt u email alleen laten doorsturen naar uw eigen emailadres? Ook geen probleem.

Checklist webdesign

 • Domeinnaam
 • Logo
 • Lay-out
 • Menu-indeling
 • Kleuren
 • Teksten
 • Afbeeldingen / Foto’s
 • Functionaliteit
 • Web hosting
 • Email adressen
 • Planning

Sierink-WP heeft voor mij een prachtige website gemaakt die er zeer professioneel uitziet, precies de goede kleurstelling die ik voor ogen had. Op de homepage heeft hij foto’s geplaatst die telkens verschuiven, heel leuk. Ook heeft Jasper mijn logo op een fraaie manier in het design verwerkt. Jasper is professioneel, luistert goed, reageert snel op vragen en denkt mee. Ga zo door!
testimonial-icon-m
Gert Rijlaarsdam
Top Sanitair Shop
Sierink-WP heeft de website voor mijn acupunctuurpraktijk gemaakt. Ik ben zeer content met deze website. Hij is duidelijk, met goede vormgeving en is goed leesbaar op zowel PC, tablet als telefoon. Qua vindbaarheid scoort hij goed. Je website is toch je visitekaartje en een goede website is belangrijk. De communicatie met Jasper verloopt heel prettig. De prijs kwaliteit verhouding valt heel gunstig uit!
testimonial-icon-m
Felix de Haas
AAEMC Acupunctuur

wat is de investering

Een vaak gestelde vraag is: Wat kost het om een website te laten maken?

Dit hangt o.a. af van de grootte van de website ofwel het aantal pagina’s, hoeveelheid foto’s en welke functionaliteit de website moet hebben. Ook het al beschikbaar hebben van de teksten en een huisstijl en/of logo is een factor.

Sierink-WP ontwerpt voor u een zoveel mogelijk op maat gemaakte website, u hoeft dus niet te kiezen uit een wellicht minder flexibel template.

Een richtlijn is vanaf 600-800 euro voor een website met 6 a 10 pagina’s en een aantal foto’s of illustraties, waarbij u de teksten en afbeeldingen aanlevert. Een contactformulier, social-media links en zoekmachine optimalisatie (SEO) zijn inbegrepen. Moeten de teksten veel herschreven worden i.v.m. de SEO dan kan dat in overleg doorberekend worden. Sierink-WP werkt samen met enkele tekstschrijvers, dus wilt u dit niet zelf doen, dan kan ik u doorverwijzen. Voor een ingewikkelder layout of meer functionaliteit zoals bijvoorbeeld social-media integratie of fotogalerij of juist een heel eenvoudige website dan maak ik een passende offerte.

Wilt u een zogeheten ‘onepage’ website voor bijvoorbeeld een event of kleine ZZP website dan kan dat vanaf 300 euro. Ook hierbij geldt dat u in principe de teksten en afbeeldingen aanlevert. Uiteraard kan Sierink-WP u hierbij wel adviseren.

Hosting en domeinnaam registratie kan Sierink-WP uiteraard voor u verzorgen.

* Tarieven zijn exclusief BTW
tarief-website
Sluit Menu